Шест милиона динара за девет путних праваца у Кремнима
08/07/2021

Шест милиона динара за девет путних праваца у Кремнима

У Месној заједници Кремна данас је асфалтиран путни правац у Томићима у дужини од  300 метара. Вредност радова је око милион динара, а радове изводи ЈКП “Нискоградња”.

По речима мештана овај путни правац али и сви остали који ће бити урађени од великог је значаја.

“Желим да се захвалим председнику Месне заједнице и градском руководству на свему што је овде урађено, а нарочито на путним правцима који ће нам омогућити да лакше долазимо до својих кућа и имања, каже Миломир Томић.

По завршетку радова у Томићима механизација се сели у Јанковиће, а по речима Николе Максимовића директора ЈП “Ужице развој” у наредних седам до десет дана биће завршени сви радови у овој месној заједници.

“У договору са Месном заједницом и са грађанима ове године радимо асфалтирање девет путних праваца у дужини од око 2 километра, за шта ће Град издвојити око шест милиона динара. Све радове изводи ЈКП “Нискоградња” што нам је омогућило да у појединим деловима месне заједнице продужимо путне правце, за разлику од претходних година када код другог извођача нисмо могли да одговоримо на све захтеве. У Кремнима смо поред путне инфраструктуре радили на водоводној мрежи и решили проблем фекалне канализације. Урађена је реконструкција објекта месне заједнице, а очекује се и реновирање амбуланте.”

Да се у Кремнима ове године ради много више потврђује и Мирољуб Поповић председник Савета МЗ Кремна.

“Готово сви захтеви који су упућени од стране грађана премна Градској управи су и реализовани, у прошлој години урадили смо горући проблем, а то је водовод и сви су сведоци да је тиме решен вишедецинијски проблем.”

Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице најављује да се радови настављају и у осталим месним заједницама

“Поред актулених радова у Кремнима ради се и у Луновом Селу и Качеру и у МЗ Бела Земља. Завршени су радови у Равнима и Трнави, а од следеће седмице радови ће почети у Дрежнику.”

Планирана је у наредном периоду и реконструкција неколико улица у самом граду. Очекује се и почетак радова на замени топловода у Улици Марије Маге Магазиновић.