Савиндан у ужичким школама - додељене Светосавске награде
27/01/2020

Савиндан у ужичким школама – додељене Светосавске награде

Поводом школске славе Светог Саве ученици ужичких средњих и основних школа, као и малишани Предшколске установе Ужице приредили су програме у част првог српског архиепископа, творца законодавства и просветитеља.

Школска слава у вртићу “Зека”

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић присуствовао је приредбама у ОШ “Душан Јерковић” и вртићу “Зека” где је уручио и Светосавску награду васпитачици Вери Босиљчић.

Светосавску награду добила је васпитачица из вртића “Маслачак” Вера Босиљчић

“Поводом Савиндана школске славе данас смо у вртићу “Зека” уручили Светосавску награду Вери Босиљчић. Ово је један леп начин да се одужимо онима који се залажу за унапређење и квалитетан рад у својој установи. Предлог је дошао из редова запослених, потврдио га је актив васпитача, а Град са задовољством уручио захвалницу Вери и доделио новчану награду у висини од 50 хиљада динара. Надамо се да ће ово бити подстрек и другим запосленима да се потруде да искажу посебне резултате како би били предложени за овај вид награде” навео је Станисављевић.

Савиндан у ОШ “Стари град”

Добитница Светосавске награде Вера Босиљчић, која ради у вртићу “Маслачак” већ 25 година, истакла је да је добијањем награде веома почаствована и да сада има још већи подстрек за даљи рад како би је оправдала.

“Васпитно образовни рад јесте наш први циљ, али и залагање у свим другим сферама, у сарадњи са родитељима, локалним заједницама” рекла је Босиљчић.

Наставница историје у Основној школи “Стари град” Весна Лучић – добитник Светосавске награде

Добитници Светосавке награде су и професорка стручних предмета Уметничке школе Ужице Биљана Угрен Ковачевић и наставница историје у Основној школи „Стари град“ Весна Лучић.

Наставница стручних предмета Уметничке школе Ужице Биљана Угрен Ковачевић – добитник Светосавске награде