Савет за здравље града Ужица о стању оболелих од морбила
22/03/2018

Савет за здравље града Ужица о стању оболелих од морбила

На састанку Савета за здравље одржаном јуче у Градској кући Савет је подржао идеју да Град Ужице буде покровитељ манифестације Ужички дани коју организује удружење Српско лекарско друштво Ужице као и да се ова манифестација убудуће организује у Ужицу.

Према информацијама које је Савет добио, на територији Златиборског округа регистровано је 19 оболелих од морбила од којих је 10 са територије града а преосталих 9 су из суседних општина. Међу оболелим из града Ужица је и троје здравствених радника.

Савет је разматрао и обухват имунизације деце од морбила и констатовао да је обухват за прву имунизацију 82% а за другу 92%, што је недовољно да се становништво града Ужица у потпуности и са сигурношћу заштити од морбила, јер према тумачењу имунолога овај проценат у оба случаја треба да буде најмање 95%.

Савет за здравље града Ужица апелује на све родитеље који нису вакцинисали своју децу, да зарад њиховог здравственог стања, свог и својих најближих а самим тим и свих грађана Ужица то учине што пре.