Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације
21/07/2020

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

Градски штаб за ванредне ситуације обавештава јавност да се, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом у граду Ужицу и изменама Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, у граду Ужицу примењују и нове мере које је прописала Влада Републике Србије, а које се односе на обавезу ношења маски и ограничење радног времена.

За време боравка на јавним местима у затвореном простору, грађани су дужни да обавезно носе заштитне маске и одржавају међусобно растојање од најмање један и по метар између два лица која не бораве у истом домаћинству, односно на свака 4 m2  може бити присутно једно лице.

На јавним местима на отвореном простору, уколико није могуће одржати растојање између два лица од најмање један и по метар (испред продавница, апотека, на аутобуским и другим стајалиштима и сл.), ношење заштитних маски је обавезно.

Ношење заштитних маски у наведеним ситуацијама обавезно је и за малолетну децу и децу са посебним потребама,  а обавеза је родитеља или њихових старатеља да то обезбеде.

Градско веће је данас донело одлуку да ће се у наредном периоду примењивати  ограничења о радном времену угоститељских објеката предвиђена Уредбом Владе Републике. Радно време угоститељских објеката који немају башту и ноћних клубова ограничава се до 21.00 час, а угоститељски објекти који имају башту, могу да пружају услуге на отвореном до 23.00 часа. Ова ограничења ће се примењивати од 22.јула 2020. године.

Градски штаб за ванредне ситуације још једном упозорава на обавезу да се грађани и привредни субјекти придржавају прописаних мера личне заштите и поштују наредбе надлежних органа јер је то једини начин да се сузбије ширење заразне болести COVID-19.

 

У Ужицу, 21.07.2020. године

 

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ