Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације
28/03/2020

Саопштење Градског штаба за ванредне ситуације

Градски штаб за ванредне ситуације града Ужица подсећа грађане да је Влада Републике Србије на данашњој седници донела нове мере у циљу спречавања ширења епидемије корона вируса. Поред мера које се односе на самоизолацију, посебно је важно да се грађани од сутра придржавају прописаног времена забране кретања- суботом од 15 до 3 часа, недељом од 15 до 5 часова ујутру, а радним даном, као и до сада од 17 до 5 часова ујутру. Најстарији суграђани и даље могу напуштати своје домове једино недељом између 3 и 8 часова у циљу куповине намирница.

Градски штаб указује да је престала да важи одлука о дозвољеној шетњи кућних љубимаца у трајању од  20 минута између 20 часова  и 21 часа, па позива власнике кућних љубимаца да се тога придржавају.

С обзиром да је Влада Републике Србије препоручила да се све пијаце на отвореном и затвореном простору затворе до даљњег Градски штаб обавештава грађане Ужица да Градска пијаца од понедељка, 30. марта престаје са радом.

Градски штаб апелује да се грађани строго придржавају прописаних мера и поштују право свакога на здравље и безбедност у условима смртоносног вируса. Неодговорним понашањем угрожава се не само сопствена, већ и безбедност других.

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ