Шампионима "Жестивала" уручене медаље и признања
28/08/2023

Шампионима “Жестивала” уручене медаље и признања

Вечерњи базар, традиционало централни догађај “Жестивала”, окупио је на Градском тргу произвођаче традиционалних производа и воћних ракија, али и бројне суграђане који су и ове године уживали у укусима највеће комплет лепиње на свету. Најбољим произвођачима воћних ракија уручене су медаље и признања, након чега су уследили концерти тамбурашког оркестра Северац и ужичког бенда Moon dance.

„Жестивал“ има свој такмичарски део када је реч о воћним ракијама, а жири који су чинили уважени експерти и чланови међународних комисија које процењују квалитет јаких пића, оцењивао је 79 узорака  у категоријама пољопривредна газдинства и дестилерије. Награде су додељене шампионима група и генералним победницима.

Награда  „Радослав-Раде Пауновић“ за најбољу ракију у категорији пољопривредних  газдинстава припала је  Владану Радовановићу из Пилице, Бајина Башта за  ракију од шљиве  из 2005.године.

Награда „Радослав-Раде Пауновић“ за најбољу ракију фестивала у категорији дестилерија ове године отишла је у “Тим” д.о.о. из Бајине Баште  за најбољу ракију од шљиве из 2006.

Присутни су имали прилику да пробају највећу комплет лепињу на свету из пекарске радње “Шуљага”.


За крај, посетиоцима је послужена торта “Sweet corner” посластичарнице, а приређени су и наступи тамбурашког оркестра Северац и бенда Moon dance.