Руски тимови врше додатну дезинфекцију града
30/04/2020

Руски тимови врше додатну дезинфекцију града

Двадесет чланова руске хуманитарне делегације заједно са представницима Војске Србије стигли су у Ужице. Они ће наредних дана обавити додатну дезинфекцију здравствених установа, као и дела јавних површина у граду.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић захвалио се руској хуманитарној делегацији на чијем је челу генерал-мајор Михаил Чернишов, као и представницима Војске Србије који су, како наводи градоначелник, “заједно на једном врло важном задатку за сигурност и здравље града Ужица, и пре свега здравствених радника нашег Здравственог центра”.

“Ужице је за сада задовољно ситуацијом, пре свега у Здравственом центру где наши ужички јунаци, здравствени радници, успевају да одговоре овако тешким изазовима без заразе било кога од лекара или других здравствених радника. За нас је веома важно да овако велики стручњаци, као што су стручњаци из Руске Федерације додатно изврше дезинфекцију, пре свега простора у здравственим установама, али и дела улица града, и оно што је још важније, да посаветују наше здравствене раднике и нас који водимо Град Ужице, како убудуће деловати да бисмо из ове пандемије изашли на најбољи могући начин.”

Градоначелник је навео да је долазак руске делегације још једна потврда блиске сарадње између грађана Ужица и грађана Руске Федерације, сарадње која се гаји више деценија, пре свега кроз братимљење градова Курска и Ужица.

Шеф руске делегације генерал-мајор Чернишов истакао је да су од доласка у Србију радили у здравственим установама у којима је ситуација била тешка, што, како је рекао, није случај у Златиборском округу: “Од нашег доласка радили смо у најтежим здравственим установама, али Златиборски округ није био на овом списку.”

„У овом делу Србије нема великог броја оболелих, није било жаришта епидемије, а један је од ретких округа у коме нема ни једног оболелог здравственог радника од корона вируса, што показује висок ниво спремности Здравственог центра. Успели су да сачувају здравље и животе људи и зато је наша помоћ овде само завршна дезинфекција„ – рекао је генерал мајор Чернишов после састанка са градоначелником Ужица и руководством Здравственог центра.