Реновирано игралиште у вртићу "Бамби"
05/06/2017

Реновирано игралиште у вртићу “Бамби”

Представници Фондације „Новак Ђоковић“, Града Ужица и Предшколске установе „Ужице”, данас су свечано отворили комплетно опремљено игралиште за децу у вртићу „Бамби”. У адаптацију игралишта Фондација је уложила 2.305.875,00 динара.

Вртић „Бамби” представља један од девет објеката у склопу Предшколске установе „Ужице” и уједно један од највећих вртића у граду, који похађа око 380 малишана.

Заменик градоначелника Ужица, Немања Нешић, истакао је да се свако улагање у безбрижно дечије одрастање вишеструко враћа.

„Најмлађи заслужују безбедне услове за игру која развија њихове физичке и интелектуалне способности и подстиче их на дружење. Све што у најранијем детињству научимо уграђено је у темеље наше личности. Зато смо захвални Фондацији Новак Ђоковић која је у нашем граду опремила игралиште по мери детета на коме ће, сигурни смо, ужички малишани, уживати у игри и кроз игру усвајати праве вредности. Поклон од некога ко је порастао до звезда има још већу вредност. Новак ће нас увек подсећати на онога ко треба да буде узор деци не само на спортском терену, већ и у хуманим делима које човека чине великим“, рекао је Нешић.

Горана Џуџа Јаковљевић, пројект менаџер Новак Ђоковић Фондације, осврнула се на досадашње резултате и сјајну сарадњу на пројекту.

„Игралишта пружају кључне и виталне могућности за дечји развој. Истраживања показују јасну везу између игре и развоја мозга и моторних способности. У оквиру конкурса из 2015. Фондација је до сада опремила четири игралишта у Србији, ово је пето по реду, чиме је више од 1000 малишана добило нова места за свакодневно играње. У плану је опремање вртића мобилијарима у још три града. Иницијативе заједница су од кључног значаја и желимо да се захвалимо на мапирању и пријављивању пројеката којима је помоћ неопходна. Заједно можемо допринети стварању бољих услова за децу”, изјавила је Џуџа Јаковљевић.

 

У име свих запослених и корисника, директорка Предшколске установе „Ужице“ Веселинка Јовановић захвалила се на донацији.

„Хвала Фондацији “Новак Ђоковић” што нас је обрадовала и на коришћење поклонила ово дивно игралиште са пратећим мобилијаром. Овом донацијом Фондација је омогућила да деца града одрастају у стимулативном окружењу и подстицајној средини. Деца ће, заједно са својим васпитачима, уживати у коришћењу овог простора и увек се радо сећати људи који су им то уживање омогућили“, изјавила је Јовановићева.

Овај пројекат одабран је на конкурсу “Новак Ђоковић” фондације за 2015/2016. Циљ конкурса је улагање средстава у реконструкцију и адаптацију предшколских и школских објеката, као и набавку неопходног намештаја и опреме намењене малишанима из 20 градова широм Србије.