Реконструкција улица Карађорђеве и Милоша Обреновића
18/11/2019

Реконструкција улица Карађорђеве и Милоша Обреновића

Радови на изградњи комлетне кишне канализације у Улици Хероја Јерковића у Крчагову завршени су пре десетак дана, у Милоша Обреновића требало би да буду приведени крају до краја новембра, а у Карађорђевој, део посла биће реализован наредне године.
Никола Максимовић, директор ЈП „Ужице развоја“, каже да је рок за завршетак посла у Карађорђевој улици био10. новембра, међутим, због делимичне измене дела пројекта, део радова биће реализован у наредној години.

План је да до краја новембра буде завршено асфалтирање у Милоша Обреновића од Норвешких интернираца, од „Лидл“-а, до врха Доварја. Решетке су постављене, цео азбестни цевовод замењен и у договорима са Путевима Србије, односно, ужичким Путевима, требало би да на том делу буде скинут стари и постављен нови асфалт у пуном профилу. Данас је асфалтиран део Карађорђеве, односно, 550 метара у горњој зони. Оно што је остало да се уради наредне године, јесте асфалтирање дела ове улице, од врха Доварја па у дужини од око 700 метара. Радови на постављању око 60 прикључака водовода, јер се и овде мењају азбестне водоводне цеви, као и решетке кишне канализације, биће завршени на пролеће као и комлетна реконструкција Карађорђеве. Потрудићемо се да до почетка зиме ову улицу оспособимо за функционисање саобраћаја и кретања пешака – истиче Максимовић и напомиње да су извођачи радова, конзорцијум МПП „Јединство“, „Домеxтра“ и „Стабил про“ у договору са Градом послали захтев инвеститору за продужење рока за завршетак радова у Карађорђевој улици до 30. априла наредне године.

Пре неколико дана почела је реконструкција Златиборске улице којом је летос прошла траса гасовода. Средства за ове намене од око 21,5 милион динара Град Ужице добио је од ЈП Путеви Србије.

Планирано је реконструкција око 2,8 километара ове улице, а до краја новембра, уколико временске прилике буду дозволиле, биће асфалтирано 1,4 километара у ширини 4,5 метара.
Свеобухватнију и детаљнију реконструкцију ове улице имаћемо идуће године – каже Никола Максимовић, директор ЈП „Ужице развој“.

Извор:Infoera