Редовно електроснабдевање на територији Златиборског управног округа, тема састанка одржаног у Ужицу
25/11/2021

Редовно електроснабдевање на територији Златиборског управног округа, тема састанка одржаног у Ужицу

Укључивање добровољних ватрогасних друштава, ловачких удружења и других структура као испомоћ и подршка редовним службама у превентивним и оперативним активностима, уклањања и рашчишћавања простора око дистрибутивне мреже, ради обезбеђивања поузданог и непрекидног снабдевања електричном енергијом у зимском периоду на територији Златиборског округа главна је тема састанка одржаног у Свечаној сали Градске куће.

Састанком је председавао државни секретар Министарства унутрашњих послова Бојан Јоцић, а у делегацији МУП-а био је и помоћник министра и начелник Сектора за ванредне ситуације Лука Чаушић са сарадницима.

Састанак је организован на иницијативу минстра унутрашњих послова Александра Вулина, а после обиласка 55 јединица локалне самоупораве током фебруара, марта и априла 2021. године, током којих су идентификовани проблеми у вези елеметарних непогода и других опасности.

Поред представника јединица локалне самоуправе из Златиборског управног округа, састанку су присуствовали и представници Ватрогасног савеза Србије и удружења ловаца.