Реализован још један заједнички пројекат Града и удружења ОСИ
09/02/2024

Реализован још један заједнички пројекат Града и удружења ОСИ

У циљу подизања информисаности грађана и подршке инклузивности, на платоу испред Градске куће постављена је интерактивна еко соларна клупа. Овај пројекат вредан близу два милиона динара један је од 13 пројеката у оквиру програма “Удружимо се”, који финансира град Ужице уз подршку Швајцарске Владе, а реализује се на предлог Заједнице удружења особа са инвалидитетом.

Интерактивна еко соларна клупа прилагођена је потребама модерног корисника, поседује интерактивни дисплеј, седални део, као и соларни панел па у складу са тим и пуњаче за телефон, бежичне слушалице и остале уређаје који захтевају УСБ систем напајања. Такође уграђени су и еко сензори за мерење температуре и влажности ваздуха и ваздушног притиска.

Захваљујући интерактивној апликацији грађанима и туристима су доступне информације о важним локацијама у граду и околини, културно- историјским објектима као и објектима од заначаја приказане кроз текстуални садржај, фотографије и видео материјале. Такође ту су и странице посвећене туризму, манифестацијама и фестивалима и важне сервисне информације. Све поменуте информације корисницима су доступне на српском и енглеском језику.

Важно је нагласити да је апликација прилагођена особама са инвалидитетом, тиме што се картице налазе у доњем делу екрана и на тај начин доступне су особама у инвалидским колицима.