Расписани конкурси за субвенције у пољопривреди
09/05/2017

Расписани конкурси за субвенције у пољопривреди

Немања Нешић, заменик градоначелника и председник Савета за пољопривреду представио је данас конкурсе за субвенције у пољопривреди. Конкурси који су расписани на основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја, садрже седам огласа који се односе на субвенције града пољопривредним произвођачима за набавку стеоних јуница, крава и телади сименталске расе, за уматичена грла овнова, оваца, јагњади, јарчева, коза и јаради, затим за набавку одређеног броја система за мужу (музилица), за органску производњу, за опрему за пластеничку производњу, за системе за заливање и мрежа за противградну заштиту, као и за пољопривредну механизацију.

Град Ужице је у буџету за област пољопривреде определио 25 милиона динара, а према интересовањима пољопривредника, очекивање је да ће се половина тих средстава утрошити за ове субвенције. Нешић је навео да је ове године програм субвенционисања комплементаран са програмом Министарства у смислу да се на подручју града субвенционише оно што није обухваћено на нивоу републике. Тиме су ужичким пољопривредницима отворене веће могућности да реализују своје планове и остваре жељену субвенцију. Ове године, новина је и то што се средства могу добити по више основа.

“За разлику од претходних година, ове године пољопривредници ће моћи да конкуришу на више конкурса и да на њима добију средства. Док је до сада, један основ искључивао остале, ове године моћи ће равноправно да конкуришу на више расписаних конкурса. Једини лимит је 250.000 динара што је максимални износ који један пољопривредник може добити од Града у текућој години.

Наш циљ је да помогнемо мале произвођаче, људе којима је то извор егзистенције и целокупна наша стратегија усмерена је у том правцу. Желимо да створимо што повољнију климу у којој ће они радити и живети од свог рада.” – рекао је заменик градоначелника и најавио да ће у летњим месецима бити расписани и конкурси за набавку садног материјала, половну механизацију и живинарство.

Средства ће се одобравати по редоследу подношења потпуних захтева, а конкурс ће бити отворен до утрошка планираних средстава. Пријем захтева ће почети 15.05.2017. године у канцеларији број 28 у Градској управи Ужице. За додатне информације обратити се на телефон 031/590-163.

Град Ужице је обезбедио бесплатан превоз за посету Сајму пољопривреде у Новом Саду у среду, 17. маја и Нешић је позвао све заинтересоване пољопривреднике да се пријаве градској Служби за пољопривреду.