Расписан тендер за другу фазу радова на реконструкцији и доградњи фабрике воде на Церовића Брду
01/02/2018

Расписан тендер за другу фазу радова на реконструкцији и доградњи фабрике воде на Церовића Брду

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је обезбедило 280 милиона динара, колико је према проценама потребно, за другу фазу радова на реконструкцији и доградњи фабрике за прераду воде Петар Антонијевић.

Тендер за другу фазу радова на реконструкцији и доградњи ППВ „Петар Антонијевић“ на Церовића Брду је расписан, конкурсна документација се може преузети на сајту Министарства а рок за подношење понуде истиче 02. марта 2018. године у 12 часова.

Потпредседница Владе Републике Србије и министарка Зорана Михајловић је приликом посете Ужицу крајем прошле године истакла да ће завршетком друге фазе радова комплетно бити решено питање снабдевања водом града Ужица. Према њеним наводима, друга фаза радова би требало да траје осам месеци, након чега ће Ужице добити најсавременију фабрику за прераду пијаће воде у Србији.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је овим поводом рекао да је завршетком прве фазе радова омогућено Водоводу да са великом дозом сигурности прерађује воду са Сушичких врела, јер је пре ове фазе радова све време постајала опасност да водоснабдевање града буде угрожено. Напомињући да је услов за враћање на акумулацију Врутци као основног извора водоснабдевања, редован мониторинг и анализа воде коју мора радити Водовод, Петковић је истакао да је кроз прву фазу већ обезбеђен део неопходне лабораторијске опреме а недостајући део ће бити обезбеђен кроз другу фазу.

Подсећамо да је прву фазу радова финансирало Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре са око 360 милиона динара, Град Ужице са око 49 милиона, док је ЈКП Водовод издвојио око 22,5 милиона динара за додатне, неопходне радове који су завршени у децембру прошле године.