Радови у Месној заједници Турица
23/09/2020

Радови у Месној заједници Турица

Након завршетка реконструкције дела Улице Иве Андрића кренуло се у комплетну реконструкцију Улице Душана Поповића. Вредност свих радова, којим је обухваћена изградња кишне канализације и реконструкција коловоза је око 15 милиона динара, а средства су обезбеђена из буџета Града Ужица.

Према речима директора ЈП “Ужице развој” Николе Максимовића ово је јако битан пројекат у склопу решавања комплетног система кишне и фекалне канализације, односно отпадних и кишних вода на територији Месне заједнице Турица.

“Након израде комплетне инфраструктуре у Улици Иве Андрића и израде фекалног колектора почели су радови на реконстуркцији у Улици Душана Поповића у укупној дужини од 500 м. Почело је са скидањем постојећег асфалта, на целокупној деоници урађена је комплетна гасификација са преко 40 нових прикључака. Тренутно се ради недостајући део вода кишне канализације у дужини од 500 m коју ћемо упојити у постојећу кишну канализациију”- рекао је Максимовић.

Радове, чији се завршетак очекује за 30 дана, изводе Стабил про и ЈКП “Нискоградња”.

Члан Градског већа Владимир Синђелић навео је да Град Ужице и даље ради по плану и програму, мада је ова година мало тежа од претходних.

“Тренутно радимо у Месној заједници Турица, завршени су радови у Улици Иве Андрића, ради се Улица Душана Поповића, ради се колектор у доњем делу Турице, и наставићемо да радимо још два мања путна правца удруженим средствима са грађанима. Што се тиче сеоских месних заједница, тренутно се ради у Месној заједници Равни, и радимо путне правце у МЗ Липа.”