Радови на више локација у Севојну, велике инвестиције тек предстоје
14/08/2018

Радови на више локација у Севојну, велике инвестиције тек предстоје

У Севојну увелико трају радови на реконструкцији саобраћајне инфраструктуре, уведен је извођач у радове на доградњи вртића “Маслачак”, реконструисана је водоводна мрежа у Соколској улици и још доста других радова је завршено.

Осврнувши се на радове у Севојну градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао да је пуно тога већ урађено, велики број улица је асфалтиран, урађени су паркинзи, а до краја године је планирана и адаптације старе школе „Алекса Дејовић“ у Севојну. Укупна вредност радова на адаптацији је 15,5 милиона динара од којих ће Министарство државне управе и локалне самоуправе финансирати 8,5, а Град Ужице преостали износ.

Објекат старе школе „Алекса Дејовић“ у Севојну

Још једна велика инвестиција, изградња фискултурне сале у дворишту ОШ “Алекса Дејовић” у Севојну по речима градоначелника биће реализована у наредној години пошто су решене све недоумице између надлежног министарства и Европске инвестиционе банке.

Петковић је истакао и да ће радови на реконструкцији магистралног водовода у улицама Хероја Дејовића и Александра Вучковића у дужини од 2,2 км, што је уједно и највећа најављена инветиција у Севојну, почети наредне године како је и договорено раније.

18,5 милиона динара је издвојено из републичког буџета за реконструкцију саобраћајне инфраструктуре у Севојну

Када је реч о тренутним радовима на изградњи нових и реконструкцији постојећих саобраћајница, Иван Марић председник Градске општине Севојно истакао је да се данас завршава асфалтирање 170 метара пута ка Ђерићима и Миливојевићима и да се након тога прелази на асфалтирање Улице Гаврила Принципа.

“По завршетку радова у Улици Гаврила Принципа на реду је реконструкција Соколске улице где је ЈКП Водовод претходно заменио цеви водоводне линије”, рекао је Марић и додао да се сви радови на путној инфраструктури у Севојну финасирају из републичког буџета где је у ове сврхе опредељено 18,5 милиона динара.

Милован Миливојевић повртар из Севојна: “Ђерићи и Миливојевићи су уз Пауновиће најпознатије севојничке породице које се баве повртарством деценијама уназад”

Милован Миливојевић повртар из Севојна је истакао да је реконструкција пута у засеоку у коме живи веома значајна за његову породицу, али и за његове комшије које се деценијама уназад баве повртарством које им је основни извор прихода.

“Ја сам трећа генерација у Миливојевићима која се бави повртарством, у Ђерићима се већ четири генерације баве истим послом, док је у Пауновићима, као и код нас трећа генерација у овом послу”, рекао је Милован.