Радови на путној инфраструктури у сеоским месним заједницама
17/03/2021

Радови на путној инфраструктури у сеоским месним заједницама

Упркос лошим временским условима грађевинска сезона, која је ове године почела раније, се не прекида па су претходних дана настављени радови на крпљењу ударних рупа и реконструкцији градских улица оштећених током зиме, каже Владимир Синђелић члан Градског већа за месне заједнице.

“Тренутно се завршавају и радови у неколико месних заједница по уговорима о удруживању који су пренети из прошле године, након чега се радови настављају реализацијом овогодишњних уговора. За ту намену у 2021. години опредељена су средства у износу од око 86 милиона динара од чега једну трећину издвајају сами мештани, а остатак град. Све месне заједнице доставиле су своје одлуке, а у овом моменту Трнава, Дрежник и Луново Село су и уплатиле новац, тако да ће након пороцедуре око тендера у њима кренути и радови, најкасније за двадесет дана”, каже Синђелић и позива и остале да новац уплате што пре како би се и процедуре око расписивања тендера што пре завршиле.

Као и претходних неколико година и ове је у плану да се буџетским средствима града Ужица најмање две градске улице реконструишу комплетно.

У договору са Штабом за ванредне ситуације града Ужица и градоначелницом донета је одлука да се крене у процес вакцинације на лицу места за мештане ужичких села, па су представници савета месних заједница добили задужење да доставе спискове заинтересованих лица.

“Уз одобрење Министарства здравља и у сарадњи са свим надлежним институцијама имунизација сеоског становништва на подручју града Ужица почеће у току наредне седмице”, додаје Синђелић и позива мештане наших села да искористе ову могућност и на тај начин сачувају своје здравље и животе.