Радно планирање НАЛЕД-а у Ужицу
21/02/2019

Радно планирање НАЛЕД-а у Ужицу

Чланови Извршне канцеларије Националне алијансе за локални економски развој одржали су у Градској кући састанак годишњег радног планирања. У име Градске управе Ужица градоначелник је пожелео добродошлицу колективу Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД), институције чији је Град Ужице део од новембра 2008. године.

“Једна смо од првих локалних самоуправа које су се прикључиле НАЛЕД-у. То је инситуција која повезује најуспешније привреднике, локалне самоуправе, представнике цивилног сектора са циљем да заједнички учинимо све што је могуће да покренемо економски развој у Србији. Предности тога што смо члан НАЛЕД-a је што можемо да утичемо на институционалне реформе, подстакнемо долазак инвестиција, побољшање економског окружења у нашим срединама, као и на законске прописе”- истакао је градоначелник Тихомир Петковић и додао да је “циљ алијансе повезивање централне државне управе са локалним управама. Бенефити чланства у НАЛЕД-у су оствариње контаката са значајним људима у држави, привреди, да се користе значајне анализе и извештаји, стручна усавршавања у иностранству, јачање имиџа привреде и локалне самоуправе”.

Град Ужице је од 2012. године од НАЛЕД-а добио сертификат у оквиру кампање „Следећа инвестициона дестинација: Србија“, у оквиру које су постављени  рекламни банери који су у наредних годину дана били на најатрактивнијим местима на Аеродрому „Никола Тесла“.- рекао је Петковић.

Према речима извршне директорке НАЛЕД-а, Виолете Јовановић, сваке године радни састанак се одржава у другом граду, ове године је то Град Ужице.

“Почетком ове године Ужице је донело одлуку да се поново укључи у програм сертификације који поставља стандарде пословног окружења у градовима широм нашег региона који учествују у овом процесу. У оквиру овог радног планирања је предвиђено да се у наредна три дана уради пресек резултата и план рада за годину пред нама, осврт је и на Ужицу, јер посету започињемо састанком у Градској управи и обиласком Народног Музеја и Дома за децу и омладину “Петар Радовановић”. Једна од тема тродневног радног састанка је и решавање проблема паса луталица којим се НАЛЕД бави, а град Ужице је један од иницијатора ове теме, за коју покушавамо да нађемо системско решење, јер је врло комплексна тема. Потребна је координација великог броја институција и сарадња различитих ресора како би се овај проблем системски и одрживо решио.”-рекла је Јовановићева и додала да је Град Ужице један од важних партнера и ослонац у послу, и као члан извршног одбора, и као дугогодишњи партнер у свему што НАЛЕД ради.