"Путујуће позориште Шопаловић" најбоља представа 60. Фестивала "Јоаким Вујић"
20/05/2024

“Путујуће позориште Шопаловић” најбоља представа 60. Фестивала “Јоаким Вујић”

На 60. Фестивалу професионалних позоришта “Јоаким Вујић”, Народно позориште Ужице добило је награду за најбољу драмску представу у целини “Путујуће позориште Шопаловић”, а награда за најбољу режију додељена је Милану Нешковићу.

Награда за најбољу сценографију додељена је Марији Калабић за сценографију у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, Народног позоришта Ужице, а награда за најбољу костимографију додељена је Биљани Гргур за костимографију у истој представи.

Четири равноправне глумачке награде додељене су Дејану Максимовићу за улогу Филипа Трнавца у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, Народног позоришта Ужице, Милошу Лазићу за улогу Алена у представи “Бог масакра”, Краљевачког позоришта, Андријани Симовић за улогу Софије Суботић у представи “Путујуће позориште Шопаловић”, Народног позоришта Ужице и Игору Боројевићу за улогу Дробца у представи „Путујуће позориште Шопаловић“, Народног позоришта Ужице.

Најбоља млада глумица је Ена Муратовић за улогу Ајле у представи “Људи без гробова” регионалног позоришта Нови Пазар, а специјална награда за колективну глумачку игру припада ансамблу представе “Режим љубави” Крушевачког позоришта.

Награда жирија округлог стола критике припала је представи “Бог масакра” Краљевачког позоришта у режији Игора Павловића која представља, како је саопштено, заокуржено уметничко остварење које покушава да одговори на питање како је дошло до масакра у “Рибникару” и доминације насиља у савременом друштву.