Пуштен у рад водовод високе зоне Севојна у засеоку Ршумовићи
29/03/2018

Пуштен у рад водовод високе зоне Севојна у засеоку Ршумовићи

Водовод у засеоку Ршумовићи чија изградња је започета 2014. године данас је и званично пуштен у пробни рад.

Домаћинства на овом подручју до сада нису имала услове за прикључење на градски водовод. Завршетком радова на црпној станици, која по речима начелника управе за инфраструктуру и развој Милоја Марића има функцију да појачава притисак, омогућено је несметано водоснбдевање високе зоне овог дела Севојна.

Црпна станица у засеоку Ршумовићи

Урађено је око 420 метара водоводне мреже пречника ф100 и 1050 метара ф75, а вредност изведених радова је 4 милиона динара од којих је 3 финансирао Град Ужице а један милион је учешће грађана овог засеока.

Црпна станица у засеоку Ршумовићи

У наредним данима Завод за јавно здравље Ужице ће испитати биолошку и хемијску исправност воде а након тога ће грађани и практично моћи да поднесу захтев на прикључење на овај водовод. Тренутно је већ уплаћено 14 прикључака од стране грађана а у наредном периоду очекује се прикључење и других који до сада нису поднели захтев.

Живан Ршумовић мештанин Севојна, засеока Ршумовићи

“После десет година од када смо урадили пројекат водовода високе зоне Севојна конкретно за засеок Ршумовићи успели смо уз ангажовање градске општине Севојно и града Ужица напокон да тај пројекат реализујемо”, рекао је мештанин засеока Ршумовићи, Живан Ршумовић и додао да је „двадесет домаћинстава учествовало у изради првобитног пројекта водовода Ршумовићи, али због проблема који су се јављали и због измена у закону које су настале касније морали смо да подносимо захтеве за нове дозволе. На крају смо остварили циљ. Ово је велика ствар за овдашње мештане јер има домаћинстава који немају никакав водовод, а неки имају само локални водовод или бунарску воду.“