Први састанак са ужичким привредницима
18/05/2021

Први састанак са ужичким привредницима

На иницијативу градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић данас је одржан први радни састанак са ужичким привредницима. Састанку су присуствовали и чланови Градског већа, представници Регионалне провредне коморе Ужице, Академије струковних студија Западна Србија и директор огранка Електродистрибуција Ужице Дејан Филиповић.

Отворен је низ тема а највише речи било је о проблемима са којима се суочавају привредници, нарочито у периоду који је обележио ковид 19. По речима градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић ово је тек први у низу састанака који ће у наредном периоду постати редовна пракса.

“Свесни смо чињенице да без привредника не можемо, да су они веома важни и битни за развој нашег града, за буџет који се пуни управо захваљујући њима. Битно нам је да сарадњу која је постојала измђу Града и привредника протеклих година наставимо и да она буде обострана. Привредници ће имати подршку у сваком тренутку везано за све њихове текуће проблеме и проблеме који се преплићу са оним могућностима у којима Град може да изађе у сусрет. Одржан је један веома конструктиван радни састанак где смо се истовремено упознали са свим проблемима привредника.”

Посебно радује, како је истакла градоначелница, присуство директор огранка Електродистрибуција Ужице, а због проблема са којима се суочавају привредници на подручју Градске општине Севојно и Месне заједнице Бела Земља.

“Била је ово прилика и да привреднике позовемо да у наредном периоду узму активно учешће у Плану развоја града,а они су се сложили да дају своје примедбе и сугестије. Своју друштвену и хуману одговорност привредници су показали у претходних годину дана и сви ми им дугујемо огромну захвалност”.

По речима Слободана Кузмановића, члана Градског већа за привреду Град ће учинити све што је потребно    привредницима обезбеди инфрструктуру и комунално опремање, али и бити посредник у решавању још једног великог проблема недостатка адекватног кадра.

Присутни привредници су изразили задовољство организацијом једног оваквог састанка и изразили наду да ће и у наредном периоду имати прилику да у разговору са представницима Града дођу до најбољих решења за проблеме које имају, али и да су спремни да као и до сада пруже подршку где за тим буде постојала потреба.