Проширење капацитета вртића Маслачак у Севојну
14/09/2020

Проширење капацитета вртића Маслачак у Севојну

Започети су радови на проширењу капацитета, односно доградњи још једне радне просторије у вртићу Маслачак у Севојну. Према речима директорке Предшколске установе Ужице Веселинке Јовановић додатни простор омогућиће пријем још око 30 малишана чиме ће се решити проблем са смештајним капацитетом у овом објекту за неки будући период.

Директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић

“Прошле године отворили смо дограђену радну собу, тада смо примили сву децу која су била на чекању, међутим у наредном периоду јавио се проблем за смештај још једног броја деце и ми тренутно имамо 22 малишана из Севојна, која су конкурисала за вртић, на чекању.”

У вртићу Маслачак тренутно борави око 290 малишана, а како наводи Јовановићева, отварањем ове собе тај капацитет биће повећан на 320.

У вртићу Маслачак тренутно борави око 290 малишана, а отварањем нове собе тај капацитет биће повећан на 320

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић навела је да је Град заједно са Предшколском установом урадио пројекат доградње вртића Маслачак, а након тога и конкурисао за средства у Министарству за демографију и популациону политику.

“Министарство је определило око 19 милиона динара за пројекте у Ужицу. Око 9 милиона динара опредељено је за доградњу радне дечије собе у вртићу у Севојну уз учешће Града у пројекту са 3,6 милиона динара. Остала средства искоришћена су за набавку два аутомобила за Дом здравља и за набавку једног ултразвучног апарата. Рок за завршетак радова у вртићу у Севојну је 60 дана.”

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић

“У претходном периоду смо радили на томе да сва деца имају своје место у вртићу, а тако ћемо и у будућности радити. У периоду који је пред нама трудићемо се да пројекте који су већ урађени реализујемо, као што је пројекат вртића Невен са доградњом две радне просторије који ћемо покушати да реализујемо у току следеће године. Такође, покушали смо да нађемо локацију у ширем језгру града за изградњу новог дечијег вртића јер постоји одређен број деце која чекају своје место у вртићу” – навела је градоначелница.

Председник Градске општине Севојно Иван Марић

Председник Градске општине Севојно Иван Марић навео је да је веома задовољан, јер пре 2,5 године кад је дошао на чело Градске општине Севојно реализован је пројекат доградње једне собе у вртићу Маслачак којом је планирано решавање проблема недостајућег капацитета у овом објекту, а сада после 2,5 године појавила се потреба за доградњом још једне собе.

“Надам се да ћемо за 2,5 године поново морати да радимо још једну собу. Мислим да је задовољство свих грађана Севојна да нас буде што више.”