Промоција књиге "Лајковчанка"
05/11/2018

Промоција књиге “Лајковчанка”

Роман “Лајковчанка” нас води у Други светски рат, у једну потресну ратно-љубавну причу са свим недаћама које је задесило становништво у тој малој варошици. Због своје тематике и истинитости ова прича се универзално може пренети на сва остала места, јер се засигурно нешто слично, ако не и исто свуда збивало.

Други део приче се односи на генерацију која је страхотама још једног братоубилачког рата деведесетих приморана да се бори и са аветима прошлости као и са проклеством које су наследили од својих предака. Закључак се може извести да на историји и својим грешкама скоро нисмо ништа научили, већ и даље срљамо беспоштедно из једне у другу, остављајући опет неким наредним генерацијама да исправљају оно што се неда исправити.

Те две приче се преплићу, догађаји су повезани као и ликови. На крају долази до великих обрта и засигурно никога не оставља равнодушним.

Промоција књиге “Лајковчанка”, аутора Веља Жунића, биће одржана у уторак 13. новембра у Градском културном центру са почетком у 19 часова.