Промоција "Chevening" стипендија
20/10/2023

Промоција “Chevening” стипендија

Британска амбасада у уторак, 24. октобра у 12.00 часова у Градском културном центру организује представљање Chevening (Чивнинг) стипендија за мастер студије у Уједињеном Краљевству.

Овај престижни програм, који финансира британско Министарство спољних послова и међународног развоја (Foreign, Development and Commonwealth Office), у оквиру кога смо ове године послали 7 стипендиста из Србије на студије у Британију, стипендира једногодишње мастер студије на британским универзитетима по избору кандидата. Стипендија покрива све трошкове студирања – школарину и потребну литературу, путне и трошкове британске визе, а обезбеђена је и месечна стипендија за остале животне трошкове.

Рок за пријаве за Чивнинг стипендије за академску годину 2024/25. је 7. новембар 2023. године у 12 часова по британском времену.

Један од главних циљева овог програма, који постоји већ 40 година, јесте подршка младим лидерима да добију водеће улоге у будућем развоју Србије. Поред дипломе основних студија, кандидата морају имати и најмање две године релевантног радног искуства. Такође, морају бити држављани Републике Србије, а старосна граница не постоји.