Пројекција филма: „The Other One - The Long Strange Trip Of Bob Weir“
02/03/2020

Пројекција филма: „The Other One – The Long Strange Trip Of Bob Weir“

Пројекција филма „The Other One – The Long Strange Trip Of Bob Weir“, фронтмена групе „The Grateful Dead“ биће приказана у Градском културном центру у суботу 14. марта у 21 час.

The Other One: Дуго, Чудно путовање Boba Weir-a“ је документарни филм о Bobu Weir-u, који је постао славан као гитариста и певач у рок бендa Grateful Dead. Премијерно је приказан на „Tribeca Film Festivalu“ 23. априла 2014. године, Дистрибуиран је путем Netflix-a почевши од 22. маја 2015. године. Филм траје сат и двадесет и пет минута.
Филм је режирао Mike Fleiss. У филму су новоотворени интервјуи са живим члановима бенда и пријатељима, укључујући Bob Weir-a и његову супругу Natascha, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Phil Lesh i John Perry Barlow, заједно са другим музичарима попут Mike Gordon-a, Perry-ja Farrel-a, Lee Ranald-a, Jorma Kaukonen-a i Sammy Hagar-a.
Говорећи о филму, Mike је изјавио: “Сигурно смо пронашли пуно закопаног блага из архиве Grateful Dead док смо снимали овај филм,” рекао је режисер, Mike Fleiss. “С Netflixom смо нашли савршеног глобалног партнера који ће испричати фасцинантну животну причу о Bob Weir-u фронтмену највећег америчког рок састава.” Fleiss је такође изјавио да: „Хтео сам дати Бобу тренутак да засја“, каже Fleiss. „Хтео сам осветлити његов допринос култури и рокенролу.“

Directed by: Mike Fleiss; Produced by: Marc Weingarten, Martin Hilton, Justin Kreutzmann, Sam Kropf
Written by: Sam Kropf; Starring: Trixie Garcia, Phil Lesh, Mickey Hart, Bill Kreutzmann, Mike Gordon, Jorma Kaukonen
Edited by: Rich Fox
Production: company „Next Entertainment“
Distributed by: Netflix
Country: United States
Language: English
Titl: Српски

Филм је освојио награду публике на Међународном филмском фестивалу у Сан Франциску 2014. године за најбољи документарни филм. Не препоручује млађима од 18 година. Улаз је бесплатан.