Пројекат "Брзином до звезда" реализован и у Ужицу
10/06/2021

Пројекат “Брзином до звезда” реализован и у Ужицу

У организацији компаније Теленор и Српског Атлетског савеза, а у сарадњи са Спортским савезом Ужице на Градском стадиону у Ужицу одржана је атлетска трка “Брзином до звезда”. Захар Басур и Селена Стевановић победници су трке и добитници диплома и звездица Српског Атлетског савеза.

Поред њих Вукашин Петровић, Страхиња Арсић, Вук Шарчевић, Константин Скорковић, Вук Миливојевић, Стефан Колџић и Ђорђе Јањић пласирали су се у финале такмичења у категорији дечака, док су код девојчица пласман на републичко финале оствариле Галина Деспић, Весна Томић, Анастасија Божовић, Софија Хаџић, Симона Марјановић, Сара Даниловић и Дуња Миливојевић.

Пројекат „Брзином до Звезда“ организује компанија Теленор у сарадњи са Српским Атлетским Савезом, у циљу развоја и популаризације атлетике и промовисања спорта и физичке активности међу основцима. Идеја водиља је да се деца интегришу у здрав систем који ће допринети њиховом срећнијем одрастању и развоју. Овај велики пројекат обухватио је 120.000 деце, из 350 школа са територије Републике Србије.

Спортски савез Ужице и Град Ужице са задовољством су узели учешће у релаизацији овог пројекта насталог са идејом да се деца интегришу у здрав систем, који ће допринети њиховом срећнијем одрастању и развоју.

Трка супер финала најбржих дечака и девојчица из целе Србије одржаће се крајем овог месеца, након чега следи јулски атлетски камп.