Припреме за израду Локалног акционог плана за ОСИ
21/08/2017

Припреме за израду Локалног акционог плана за ОСИ

У сали Градског развојног центра, Национална организација особа са инвалидитетом Србије ( НООИС) организовала је иницијални састанак поводом  пројекта “Кампања за израду локалних акционих планова из области инвалидности” који се реализује уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Циљ Пројекта је пружање експертске и организационе подршке локалним самоуправама у Србији и свим организацијама ОСИ да кроз партнерство и активно учешће у стварању локалних акционих планова за унапређење положаја особа са инвалидитетом.

Чедомир Цицовић је испред ужичких организација рекао да је ово почетак израде и доношења ужичког локалног акционог плана из области инвалидности и да ће као такав представљати стратешки оквир који ће створити услове за унапређење функционисања у овој области. Он је навео да је ЛАП и предуслов за конкурисање за добијање пројеката у овој сфери.

Представник Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Јелена Котевић рекла је да је ово један у низу пројеката које подржава Министарство и да ће се израдом документа активирати јединице локалне самоуправе и лакше препознати потребе удружења и особа са инвалидитетом. Она је додала да је Ужице један од четири града у Србији, поред Неготина, Крагујевца и Смедерева, који су у овом пројекту.

Иванка Ивановић, извршни директор ове организације, Ужице је издвојила као град у коме делује велики број организација и да је сарадња са самоуправом на високом и квалитетном нивоу, али да ће усвајањем Локалног акционог плана омогућити да све функционише на осмишљен начин и са тачно одређеним актерима.