Пријем за златног Николу Филиповића
08/11/2021

Пријем за златног Николу Филиповића

За Николу Филиповића Ужичанина који је недавно на Светском првенству у кик боксу у Италији освојио златну медаљу и потврдио титулу првака света освојену 2019. године, приређен је пријем у кабинету градоначелнице Ужица др Јелене Раковић Радивојевић.

Како је истакла градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић сви досадашњи успеси овог младог спортисте, дају нам повод да будемо задовољни и поносни што је наш суграђанин.

“Бронзана медаља на Светском првенству у кик-боксу 2017. године, златна медаља на Европском шампионату 2018. године, златна медаља на Светском првенству 2019. и још једно злато са Светског првенства у Италији ове 2021. године, говоре о томе колико је овај човек посвећен спорту и колико је успешан. Сви његови сјајни упеси и резултати нам дају за право да кажемо да је Никола Филиповић Ужичанин, који на прави начин промовише и представља свој град где год се нађе. Николи Филиповићу најискреније честитам  освојену златну медаљу и надам се да ће у годинама које су пред нама бити још оваквих тренутака када ћемо се заједно радовати”.

Градоначелница додаје и да је управо Никола треба да буде пример нашој деци да се још активније баве спортом, јер се показало да труд и залагање, марљивост и рад буду увек награђени.

Уз захвалност градоначелници на пријему у Градској кући, Никола Филиповић захвалио се и свим Ужичанима који га прате и радују се његовим резултатима.

“Почаствован сам кад год дођем у Ужице наступом људи око мене, њиховом енергијом, њиховом љубављу према мени, осећам се лепо и драго ми је да сам део овог града. Хвала свима који су уз мене у овом успеху”.

За Николу је Град обезбедио пригодан поклон, а како је најавила градоначелница сви наши спортисти имаће подршку и у наредном периоду. Заједно са њима биће креирани најбољи програми за развој спорта у Ужицу а и средства у буџету за наредну годину биће значајно увећана. Поред тога радиће се у сарадњи са школама на развоју школског спорта, све са циљем да се деца мотивишу да се баве спортом.