Пријем за ужичке даваоце крви
15/06/2018

Пријем за ужичке даваоце крви

Поводом Светског дана добровољних давалаца крви, град Ужице је традиционално организовао свечани пријем за ужичке добровољне даваоце крви. Поздрављајући даваоце и честитајући им њихов међународни дан, Видоје Дрндаревић, члан Градског већа, рекао је да град изражава велику захвалност даваоцима који своју крв дају онима којима је потребна и свакодневно исказују неизмерну хуманост:

“Подржавамо све активности и увек, из буџета обезбеђујемо финансијска средства за рад удружења и активности добровољних давалаца крви.”

Дрндаревић је напоменуо и да је на снагу ступио нови Закон о трансфузиолошкој делататности који уводи новине у овој области, тако да ће се у наредном периоду видети како ће се то одразити и на даваоце.

Др Нађа Перишић Божић, специјалиста трансфузиолог ужичке Опште болнице изразила је захвалност за сарадњу са даваоцима, удружењима и организацијама Црвеног крста у Златиборском округу.

“Наш интерес и интерес свих грађана округа, а првенствено пацијената је да обезбедимо довољан број јединица свих крвних компонети за оне који се лече у болници или у клиничким центрима у Крагујевцу и Београду. Надамо се да ћемо и у будућности обезбеђивати довољно крви онима којима је она неопходна.”