Пријем за учеснике Лицидерског срца
14/08/2017

Пријем за учеснике Лицидерског срца

За учеснике IX Међународног фестивала фолклора “Лицидерско срце” данас је био приређен свечани пријем у Градској кући. Госте је поздравио градоначелник Тихомир Петковић пожелевши им пријатан боравак у Ужицу и захвалио се што ће ових дана Ужице учинити космополитским, разиграним, распеваним и веселим градом:

“Радује ме што у име градског руководства и своје лично име могу да поздравим учеснике деветог Међународног дечијег фестивала фолклора Лицидерско срце. Град од самог почетка подржава фестивал “Лицидерско срце” који је иницирало и креирало Удружења грађана “Ера”. Искрено верујемо да улагање у промоцију фолклорне традиције јесте један од најлепших и најбољих начина да се млади људи који долазе из различитих крајева света сретну, упознају и остваре пријатељства која често трају читав живот. Од тога нема веће вредности и зато нам је веома стало да вам боравак у Ужицу буде пријатан, да из нашег града и са читавог фестивала понесете најлепше утиске и успомене. Верујем да ће Ужичани показати традиционално гостопримство и учинити све да пожелите да поново дођете у наш град.”

Петковић је навео да је Фестивал и прилика да се гости из 10 земаља упознају са фолклорним наслеђем, да посете културно историјске знаменитости и туристичке атракције Ужица и нашег краја:

“Истовремено приуштићете нам задовољство да се упознамо са традицијом и обичајима ваших народа и да уживамо у разноврсним кореографијама са којима ћете на фестивалу представити своје земље и њихову фолклорну посебност.”

Гордана Пауновић, председница Удружења грађана Ера, пожелела је добродошлицу гостима:

Након пријема у Градској кући, у Градском културном центру изложбу народњих ношњи земаља учесница фестивала отворио је Петар Благојевић, члан Градског већа за друштвене делатности, који је истакао да је у ово доба, када сви личимо, облачимо се и говоримо исто, веома важно неговати традицију, културу и народњу ношњу. На изложби је представљено десет земаља и заинтересовани ће моћи да је посете до 18. августа.