Пријем за прваке
02/09/2019

Пријем за прваке

У клупе девет ужичких школа данас је село 657 првака, 22 више него прошле године. За њих су првог дана приређени пријеми и приредбе у школама, а представници градске управе Ужица поделили су поклон пакетиће, свеске и школски прибор.

Прваке у ОШ “Стари град” поздравио је градоначелник Ужица Тихомир Петковић и поручио им да се нада да ће овај дан памтити заувек, јер ће упознати нове другаре, али и учитеље који ће, поред родитеља, бринути о васпитању упознајући их са науком и животом кроз учење.

„Не плашите се учења, то је једини пут који вам свима омогућава да завршите најбоље факултете, радите добре послове, да у свом граду и земљи урадите много тога и омогућите једног дана својој деци много тога, као што се ми сви заједно трудимо да створимо боље услове за вас. Верујем да ћете учити добро, а надам се да ћете једног дана преузети да радите озбиљне послове у Ужицу“, поручио је Петковић.

У ново, ђачко доба, добродошлицу првацима пожелела је и директорка ове школе Станимирка Смиљанић Раонић.

„Искрено вам желим да у новом добу имате много игре, песме, задовољства и дружења. Играјте се, немојте журити да одрастете, а знање ће вам пренети наши учитељи“, рекла је Смиљанић Раонић.

У ОШ “Стари град” ове године уписано је 102 првака у пет одељења, три у матичној школи и два одељења у Турици.

Заменик градоначелника Ужица Иван Сyанисављевић пожелео је добродошлицу првацима у ОШ “Душан Јерковић”

Извор:zoomue/Град Ужице