Пријем за освајаче бронзане медаље на Европском првенству
08/07/2021

Пријем за освајаче бронзане медаље на Европском првенству

Заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић данас је приредио пријем за четворицу Ужичана, чланова репрезентације Србије, која је освојила треће место на Европском првенству за глуве и наглуве у рукомету. Првенство је одржано у Загребу, а у репрезентацији Србије били су наши суграђани Данијел Рокић, Срђан Тенић, Борко Веселиновић и Адмир Дураковић.

Како је овом приликом истакао заменик градоначелника Драгољуб Стојадиновић успех рукометаша још једна је потврда да Ужице јесте град спорта и спортиста којима се поносимо.

“Увек је задовољство када смо у прилици да угостимо наше спортисте који са великих тамичења доносе медаље у нашу земљу и наш град. Данас смо ту да се захвалимо нашим момцима који су и овога пута на достојанствен начин представљали нашу земљу и дали нам могућности да будемо поносни. Бронзана медаља коју су освојили наши рукометаши на недавно одржаном европском првенству у Загребу има посебан сјај из разлога што су нас они предствљали на најбољи могући начин”.

У име рукометаша на пријему и подршци захвалио се Адмир Дураковић.

“Велика ми је част да представљам своју земљу и свој град Ужице. Били смо у Загребу и освојили бронзану медаљу, то је велики успех после 7 година поста. Надам се да ћемо следеће године отићи корак даље у финале. Морамо више радити, тренирати и надам се успеху. Хвала градском руководству на пријему и финансијској подршци, која нам много значи”.

Са жељом да имају што квалитетније тренинге и раде у што бољим условима Град је обезбедио финансијска средства за куповину недостајуће опреме нашим рукометашима који ће нас сигурно представљати и наредне године у мају месецу на Олимпијским играма за глуве и наглуве у Бразилу.

Град ће, како се могло чути, најпре кроз улагања у спортску инфраструктуру обезбедити услове да у Ужицу стасавају шампиони у свим спортовима.