Пријем за најуспешније Ужичане у протеклој години
24/01/2020

Пријем за најуспешније Ужичане у протеклој години

Данас је у Свечаној сали Градске куће уприличен пријем за најуспешније Ужичане у 2019. години, за оне који су у протеклој години озбиљним, континуираним радом успели да остварите изузетне резултате.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић је честитајући им на успешној години изразио захвалност што су својим личним постигнућима на најбољи начин афирмисали и наш град.

“Иза сваког успеха стоје велики напори и упорност да се стигне до циља. Многи на том путу, у недостатку воље и самопоуздања застану, неки и одустану. Они који не посустају померају границе, доказују да се увек може више и боље и зато заслужују нашу пажњу и поштовање. Важно је да у сваком тренутку настојимо да будемо бољи, да сваког дана напредујемо, да се сваког дана доказујемо, и то не другима, већ себи.”-рекао је у свом обраћању Станисављевић.

Заменик градоначелника Ужица Иван Станисављевић и доктор наука Данијела Станић

“Овај наш сусрет на почетку нове године је прилика да јавности скренемо пажњу на вас који сте се достигнућима издвојили како бисте баш ви били пример, узор и инспирација свима нама, а посебно младима да се уз велики труд, понекад и одрицања могу постићи и највиши циљеви.

Свесни смо да услови у којима живите и радите нису идеални и да је неопходно да читаво наше друштво да значајнији подстрек свима који се по успесима препознају. Успешни људи, међу којима сте и ви доказ су да не треба никад размишљати о томе где смо, већ о томе где желимо стићи. Чињеница да, без обзира на околности, успевате да будете најбољи и међу најбољима, ваш успех чини још већим.”-рекао је Станисављевић и пожелео најуспешнијим Ужичаним ау прошлој години да им ова година буде још успешнија јер, како каже заменик градоначелника, “успех значи радити најбоље што можемо са оним што имамо”.

Међу најуспешнијим Ужичанима у 2019. години су:

Доктори наука:

 1. Гордана Станић – доктор економија
 2. Наташа Трнавац Ћалдовић– доктор наука -филолошке науке
 3. Данијела Станић – доктор наука -филолошке науке
 4. Милан Јелисавчић – доктор филозофских наука
 5. Јелена Танасијевић – доктор политичких наука
 6. Јелена Милић – доктор наука у области архитектуре
Црвени крст је у претходној години освојио свеукупно прво место на државном првенству

Међу најуспешнијим су и полицајац Жељко Максимовић, ватрогасац Душко Николић, радници јавног сектора Рађен Жунић из ЈКП Водовод и Вељко Алексић из ЈКП Биоктош, али и ужички Црвени крст који је у претходној години освојио свеукупно прво место на државном првенству, затим Народно позориште које је на 55. Фестивалу професионалних позоришта Србије “Јоаким Вујић” у Краљеву, са представом “Али град ме је штитио” освојило Специјалну награду за колективни уметнички чин и Награду за најбољу костимографију која је припала Маји Мирковић и Биљани Тегелтији-Бојанић.

У име народног позоришта награду је примио уметнички директор Немања Ранковић

Успешни су били и наши млади ужички роботичари – На Светском такмичењу у едукативној роботици (WER – World Educational Robot Contest) одржаном у Шангају 14. и 15. децембра, тим Прве основне школе краља Петра II из Ужица под именом „Андријаши“ освојио је трећу награду у у категорији BRICK, као и награду за изванредан допринос (Outstanding Contribution). Ужице су представљали основци Драгица Гавриловић, Андреј Стевановић и Лука Мајкић под вођством наставника Горана Бојовића.

Ученички тим роботичара Прве основне школе краља Петра II

Ужички спортисти који су протекле године на најбољи начин представљали свој град и своју земљу и остварили запажене резултате на домаћој и међународној сцени и обрадовали нас успесима су:

 1. Оливера Јевтић
 2. Небојша Ђурић
 3. Милован Микица Веснић
 4. Дејан Томић
 5. КК Слобода

Најуспешнији међу новинарима су: Јелена Божовић, Владимир Лојаница и Наталија Видић.

Заменик градоначелника Иван Станисављевић и доктор наука Наташа Трнавац Ћалдовић

У име наградђених обратила се Наташа Трнавац Ћалдовић:

“Понасна сам што се налазим међу људима племенитог незадовољства, који нису бунтовници без разлога, већ они који не стају када би већина стала, који се не задовољавају оним што би већини било више него довољно, већ иду даље и од себе очекују стално више и стално боље. У име нас старијих који смо присутни овде, морам да вам кажем немојте бити скромни децо, не савијајте се да би они нижи од вас могли лакше да вас дохвате, натерајте их да порасту, тако ћете их водити и створити друштво према својој мери, а она је најбоља мера коју Србија има.”