Пријем за најуспешније Ужичане у 2021. години
24/03/2022

Пријем за најуспешније Ужичане у 2021. години

Традиционално у Свечаној сали Градске куће приређен је пријем за најуспешније Ужичане у 2021. години.

Ужичане, који сте у претходној години успели да достигну највише циљеве, остваре запажене резултате и буду најбољи,  или у друштву најбољих у својим делатностима поздравила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић.

“Без обзира да ли сте се доказивали на пољу науке, културе, спорта или некој другој области, свако од вас је личним залагањем и постигнутим резултатима дао значајан допринос промоцији нашег града. Град Ужице ће увек пружати подршку настојањима вредних, талентованих људи и препознавати и ценити  праве вредности. Поносни смо на ваше успехе који нису случајност, већ резултат дуготрајног и озбиљног рада. Ви сте они који треба да буду узор многима, посебно младим генерацијама. Пример како се да се такмиче и то не само са конкуренцијом, већ и са сопственим могућностима. То је једини пут који води до максималних резултата. Хвала вам за све што сте учинили са жељом да у 2022. године још даље померите границе, освојите неосвојено и својим успесима обрадујете све Ужичане”, поручила је награђенима градоначелница Ужица.

Ужице је у прошлој години добило седам доктора наука и то су Славка Митричевић, Славица Карајичић, Владислава Стојић, Оливера Топаловић, Маријана Терзић, Младен Терзић, Бранка Арсовић и Ненад Милинковић.

Према оцени колега и надређених у Полицијској управи Ужице, најбољи радник у 2021. години је Зоран Данчетовић, помоћник командира у Полицијској испостави Ужице, док је најбољи ватрогасац је Жарко Маркагић, ватрогасац спасилац возач у Ватрогасно спасилачком батаљону.

Најбољи радници јавног сектора су Стево Марковић из ЈКП „Биоктош” и Горан Пејић – из ЈП „Стан“.

Ужички спортисти су и у претходној години на најбољи начин репрезентовали свој град и своју земљу. Остварили су запажене резултате на домаћој и међународној сцени. Међу награђенима су Оливера ЈЕвтић, Милован Микица Веснић, Небојша Ђурић, Адмир Дураковић, Лидија Трмчић, Милан Тодоровић, Олга Стојановић… За њихове резултате заслужни су тренери па су међу награђенима Славко Кузмановић, Милош Ршумовић, Сретен Нешковић…

И у претходној години стигле су вредне награде ужичким културним радницима и институцијама, због чега су на пријему за најуспешније Ужичане заслужено били и Зоран Стаматовић директор Народног позоришта Ужице, Славица Стефановић директорка Народног музеја Ужице и представници КУД-а “Севојно”.

Јелена Божовић, Наталија Јокић и Биљана Кузмановић награђени су новинари.

У знак пажње и сећања на овај сусрет градоначелница Ужица награђенима је уручила пригодне, симболичне поклоне.