Пријем за најбоље ученике
25/06/2018

Пријем за најбоље ученике

У Градском културном центру одржан је традиционални пријем за носиоце Вукове дипломе, ђаке генерације и награђене на републичким такмичењима. У школској 2017/2018. години Ужице има 124 „вуковца“ и то 77 у основним и 47 ученика у средњим школама.

Честитке на вредноћи и упорности носиоцима Вукове дипломе упутио је градоначелник Ужица Тихомир Петковић пожелевши им много успеха у даљем школовању, награда на такмичењима и лепих момената у животу на понос родитеља и радост професора.

У поздравној речи која је претходила додели поклон књига градоначелник Ужица је рекао да је образовање најмоћније оружје у промени света на боље и да су Ужице и Златиборски округ увек имали изузетне људе који су били посебни и најбољи у својим областима.

„Наша је обавеза да учинимо све што је могуће да млади Ужичани своју будућнот виде у свом граду и буду успешни у њему. Да бисмо то успели треба много времена, енергије, снаге да превазиђемо све тешкоће са којима се суочава наше друштво. Зато ће нам у будућности бити потребна и ваша подршка и ваше знање“, рекао је Петковић и пожелео овим младим људима да упознају свет и остваре своје снове, али и да све време размишљају о томе да стечено знање и искуство ставе у функцију развоја свог града и краја.


Церемонији уручења захвалница и поклон књига најбољим ученицима у Градском културном центру присуствовали су њихови родитељи који су и били највећа подршка у остварењу успеха и професори ужичких основних и средњих школа који су са њима још једном поделили радост због остварених резултата.

Извор: www.infoera.rs