Пријем за маме беба рођених на Дан града
21/10/2021

Пријем за маме беба рођених на Дан града

Град Ужице 9. октобра обележава свој дан, тим поводом у Градској кући уприличен је пријем за маме беба рођених 9. октобра које су на поклон од свог Града добиле златник.

На иницијативу градоначелнице др Јелене Раковић Радивојевић покренута је ова акција која ће према њеним речима постати традиција.

“Данас смо приредили пријем за маме бебa које су рођене 9. октобра, на Дан града Ужица. Бебе рођене на тај дан добиле су поклон у виду златника. Све бебе које се буду рађале на Дан града добијаће поклоне од Града Ужица. Бебама желимо да буду здраве, да одрастају у својим породицама срећно, да се школују и по могућству да се врате у свој град, да остану овде, и једног дана да имају за успомену ове златнике које су добили и да их то подсећа да су добили од свог Града.”

Маријана Сретин захвалила се Граду, градоначелници и целом тиму који је организовао овако дивну акцију.

“Јако сам изненађена, нисам очекивала, ово није била пракса раније. Нисам ни знала за поклон, када су ми јавили то је било баш велико изненађење, ово ми је друго дете, златник је добила моја ћерка Марлена Сретин.”

Славица Вуковић Благојевић истакала је да је лепо од Града што приређује оваква изненађења и додала да се нада да ће се оваква пракса наставити и убудуће.

“Одушевила сам се када сам чула за поклон, нисам знала да се додељује овако лепа награда. Златник ће добити мој син Симон, ово ми је друго дете. Беба је на рођењу имала 3470, 54 је био дуг. Захвалила би се Граду на овако дивном гесту, као и особљу болнице које је било дивно, немам замерке, сви су се трудили и били посвећени.”