Пријем за Лазара Костића првака Европе у билијару
20/09/2022

Пријем за Лазара Костића првака Европе у билијару

У кабинету градоначелнице Ужица др Јелене Раковић радивојевић приређен је пријем за Лазара Костића, који је на Европском првенству у билијару одржаном у Бугарској освојио прво место и титулу првака Европе у дисциплине стрејт-пул.

“Овим успехом Лазар је своје име уписао у историју српског билијара, а нас његове суграђане, учинио веома срећним и поносним. Зато и данас честитам Лазару на овом али и свим досадашњим успесима са жељом да се и са предстојећих такмичења враћа са медаљама”, истакла је градоначелница.

Према њеним речима град ће као и до сада кад год је потребно пружити подршку и омогућити му да се за та важна међународна такмичења адекватно припреми.

“За то ћемо имати прилику убрзо, јер се Лазар победом на Европском, директно пласирао на светско јуниорско првенство које се у новембру одржава у Порторику. Свим срцем бићемо уз Лазара и надати се новом великом успеху”, додала је градоначелница”.

Лазар Костић, члан Билијар клуба “Масе” захвалио с ена пријему али и подршци коју добија

“Без подршке града ово не би било могуће, с обзиром да је управо локална самоуправа финансирала пут зу Бугарску, а не надлежни Савез.Мислио сам да ми је прошла година била најуспешнија, али ова је још боља, сад је све усмерено на припреме за Светско првенство.”

Тренер Љубиша Вранешевић, истиче да је ово највећи успех у историји клуба и такође изражава захвалност граду на подршци коју клуб добија за велика такмичења.

У знак сећања на овај сусрет градоначелница је Лазару уручила пригодан поклон, а он је узвратио захвалницом за подршку и допринос у досадашњим успесима.