Пријем за Драгицу Милчановић, најбољу медицинску сестру у Србији
07/04/2022

Пријем за Драгицу Милчановић, најбољу медицинску сестру у Србији

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић приредила је у свом кабинету пријем за Драгицу Милчановић најбољу медицинску сестру у Србији и њене колегинице, на чији предлог је Драгица понела ово признање.

Уз искрене честитке, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић истакла је да је посебно поносна на чињеницу да је ово значајно признање припало медицинској сестри која пуних 36 година ради у Општој болници Ужице.

Градоначелница додаје и да ће учинити све што је у њеној моћи да све медицинске сестре али и остали запослени у Општј болници и Здравственом центру Ужице у наредном периоду имају што боље услове за рад. Подсетила је да ће кроз неколико година сви они имати привилегију да буду део савремено опремљеног клиничко-болничког центра.

Захваливши се на пријему, Драгица Милчановић, најбоља медицинска сестра у Србији према оцени Удружења медицинских сестара-техничара Клиничког центра Србије “Сестринство”, истакла је да је после 36 година колико ради на Одељењу Интезивне неге ОБ Ужице ово признање дошло као круна на њен рад.

“Али, морам да напоменем да је то тимски рад, да је било која од мојих колегиница овде, подједнако би требало да добије ову награду. Све смо ми подједнако добре, вредне, одговорне, хумане”, каже Драгица уз посебну захвалност колегиницама које су је за признање предложиле.