Пријем за добитнике одликовања поводом Дана државности
17/02/2021

Пријем за добитнике одликовања поводом Дана државности

Данас је у кабинету градоначелнице Ужица уприличен пријем за добитнике признања поводом Дана државности Републике Србије – Славицу Стефановић, директорку Народног музеја Ужице који је на своју 75. годишњицу постојања одликован Сретењским орденом трећег степена за досадашњи успешан рад на пољу очувања културне и историјске баштине, и др Слађану Павић, начелницу Инфективног одељења Опште болнице Ужице, добитницу златне медаље за заслуге у борби против ковида.

Градоначелница др Јелена Раковић Радивојевић честитала је добитницима на признањима и истакла да су на понос Града Ужица и свих Ужичана ова одликовања стигла у праве руке.

“Честитам добитницима у нади да ће ова признања бити подстицај и за све друге ужичке институције и појединце да у годинама које долазе ова велика признања стигну и у њихове руке.”

Славица Стефановић директорка Народног музеја Ужице

Славица Стефановић директорка Народног музеја Ужице истакла је да је указом председника Републике Србије Александра Вучића ужички музеј одликован за посебне заслуге за Републику Србију и грађане у области културе.

“Захвална сам и градоначелници и Граду Ужицу који су препознали наш рад и били нам подршка при конкурисању за ово признање.

Ово одликовање није само моја заслуга већ заслуга генерација кустоса који су радили све ове године у Музеју, затим руководећег кадра који је водио Музеј овим правцем све ове године…

Кроз 75 година рада и постојања Музеј је добио доста значајних признања, захвалница и награда а ово државно признање је једно од највећих које је Музеј добио, и оно нам даје инспирацију да трајемо и истрајемо у нашем будућем раду.”

Др Слађанa Павић одликована је златном медаљом за заслуге у борби против ковида

Др Слађанa Павић навела је да је веома захвална на признању које је добила и истакла да је оно резултат великог тимског рада свих медицинских радника Здравственог центра Ужице.

Волела бих да ово признање схвате као своје цела служба анестезије, све интезивне неге, служба радиологије, педијатрије и све друге службе, наше лабораторије, служба хитне помоћи, ковид амбуланте, Дом здравља и не само наше ужичке службе већ цео регион. Сви су радили максимално, сјајно су радили и даље раде. Исто тако ништа не би било да немедицинско особље није, када је то требало, радило по 24 часа и раде и даље.

Ово признање бих поделила и са епидемиолозима Завода за јавно здравље који формално нису у склопу Здравственог центра, али исто тако и са свим запосленима у Чиготи који су се заједно са нама лавовски борили и даље се боримо.”

Указом председника Републике Србије, поводом Дана државности, одликовано је 164 појединца, установа и удружења.