Пријем за делегацију села Каменица из општине Лепосавић са севера Косова
08/10/2021

Пријем за делегацију села Каменица из општине Лепосавић са севера Косова

Поводом Дана града у Ужице је допутовала и делегација Срба из села Каменица у општини Лепосавић са севера Косова и Метохије. После пријема и састанка са замеником градоначелника Ужица Драгољубом Стојадиновићем још једном су израрзили задовољство због, како су истакли, одличне сарадње и односа Ужичана према људима који живе на Косову.

“Велико ми је задовољство што су данас са нама наши пријатељи, наша браћа из општине Лепосавић, да заједно прославимо 692. рођендан града Ужица. Подсетићу да је делегација нашег града недавно боравила на Косову и Метохији, где смо се и лично уверили колико је снаге, воље, енерегије, а пре свега храбрости потребно да они тамо остану и опстану”, каже заменик градоначелника Ужица Драгољуб Стојадиновић.

Он додаје и да се градско руководство труди да колико год је могуће изађе у сусрет и пружи подршку нашим људима на Косову.

“Сваки пут када смо ишли на Косово носили смо и одређене скромне поклоне. Поред тога у јуну месецу смо обезбедили боравак за 40 малишана на Златибору у Дечијем одмаралишту Голија, у септембру смо хтели да угостимо две групе деце у нашем одмаралишту у Бечићима, нажалост због епидемиолошке ситуације нисмо били у могућности да то и реализујемо, али се надамо да ће следеће године они моћи да дођу. Ипак, морам да кажем да су ипак све те материјалне ствари колико год велике биле уствари мале. Оно што је велико и они то сигурно знају је да су они овде увек добродошли, да нису сами и да ће држава Србија увек бити уз њих. Још једном желим да се захвалим што су дошли и надам се да ћемо наставити овако добру сарадњу”.

“Част и понос је данас бити гост у слободарском Ужицу, граду светле традиције дивних и добрих људи у шта смо се више пута ми Срби са Косова и Метохије и лично уверили”, истакао је  Миодраг Радовановић, представник Црквеног одвбора Цркве у изградњи цар Константин и царица Јелена из села Каменица, општина Лепосавић .

За људе из Ужица, како наглашава, има само речи хвале.

“Они су неколико пута пружили финансијску помоћ за градњу светиње која ће живети много векова после нас. Оно што такође морам да нагласим је да су људи из Ужица осим материјалне и финансијске помоћи више пута и физички били присутни, што јасно ставља до знања да помоћ није дата ради формалности и реда. Дошли су да виде где ми живимо, како се боримо и опстајемо и дају нам додатну сигурност да се осећамо безбедно када знамо да је мајка Србија уз нас. За нас је позив да дођемо у Ужице и својим присуством увеличамо овај празник заиста велика част и догађај и ја се захваљујем у име свих људи који живе у општини Лепосавић”.

Уз поздраве од председника општине Зорана Тодића, начелника округа, свештенства и монаштва Епархије Рашко-Призеренске делегација из Лепосавића Ужицу је празник честитала и пригодним поклонима.