Пријем за бронзаног Небојшу Ђурића и шампиона Микицу Веснића
04/12/2019

Пријем за бронзаног Небојшу Ђурића и шампиона Микицу Веснића

Данас је у кабинету градоначелника уприличен пријем за параатлетичара Небојшу Ђурића и аутомобилисту Микицу Веснића. Ђурић је на Светском првенству у параатлетици, које је недавно одржано у Дубаију, освојио бронзану медаљу, а Веснић је ове године понео титулу шампиона у ТЦР Источна Европа.

“Данас обележавамо два значајна повода, први је бронзана медаља нашег Небојше Ђурића, ужичког и српског параатлетичара. Други значајан повод је још један велики успех нашег великог аса у аутомобилизму Милована Микице Веснића који је освојио овогодишњи шампионат Источне Европе.”-навео је на пријему градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

“Небојша је донео свима нама медаљу са најбољим својим резултатом у дисциплини бацања кугле, док је Микица једини возач из Србије који је освајао шампионат Источне Европе. Микица је човек који је ужички спорт учинио великим заједно са својим оцем у претходним годинама, он је пример свим младим Ужичанима као комплетан спортиста.”-рекао је градоначелник.

Небојша Ђурић

„Захвалио бих се градоначелнику што је данас, као и сваке године када дођемо са медаљама, ораганизивао леп пријем. Ове године освојена је бронзана медаља, прва у мојој каријери. Следеће године нас очекују још већи извазови, Светско првенство у Пољској, као и оно главно што чекамо четири године, Олимпијске игре у Токију, где се надамо лепим резултатима. Похвалио бих Град на доброј сарадњи која траје већ годинама, имамо добре услове за тренинг, један од најбољих стадиона и за атлетику и за остале спортове, као и халу које је прилагођена особама са инвалидитетом.“ рекао је параатлетичар Небојша Ђурић.

Милован Микица Веснић

„Драго ми је да сам данас овде на пријему са колегама који су остварили изузетне резулате, још једна успешна година иза мене, још једна шампионска титула, укупно седам, шест титула шампиона Централне Европе и једна Источне Европе. Једна доста динамична и тешка сезона. По први пут један тркачки тим Србије је успео да освоји шампионску титулу, ту ми је помогао мој клупски колега Пољак Јакуб Вишомирски.“ истакао је аутомобилиста Микица Веснић.

Председник параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић је навео да је иза нас једна веома успешна година.

“Из Ужица је пола наше репрезентације, и сматрам да имамо сасвим добре изгледе да се из Токија вратимо са бар истим бројем медаља као што смо освојили на претходним Олимпијским играма, а то је 9. Главни спонзор и подршка нам је држава и наравно локалне самоуправе и да није тако не би могли да имамо овакве резултате.”-навео је Мићовић.