Пријем и златници за бебе рођене на Дан града Ужица
22/11/2023

Пријем и златници за бебе рођене на Дан града Ужица

Традиционално, градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић приредила је пријем за бебе рођене на Дан града Ужица и њихове родитеље. Валентину Челиковић и Вељка Маринковића на овај сусрет подсетиће заједничке фотографије али и златници са посветом, које им је даровала градоначелница.

“Ми се овде радујемо свакој рођеној беби и желимо да их у времену пред нама буде много више. Валентини и Вељку желим пре свега срећно и безбрижно детињство, а њиховим породицама још једном честитам. Надам се и да ће се у годинама пред нама њихове породице увећавати, а ми ћемо се као и до сада трудити да стварамо што боље услове и да подржавамо рађање и родитељство”, истакла је градоначелница, подсетивши на мере којима град подржава рађање и родитељство.

“Свако новорођено дете у породици добија од града 15 хиљада динара. Мајке трећег и сваког следећег детета добијају по 60 хиљада динара без обзира на то да ли су запослене или не а незапослене мајке добијају и додатних 60 хиљада динара. Значи практично мајка трећег  и сваког наредног детета добија укупно 75 хиљада динара а ако је незапослена укупно 135 хиљада динара. И оно што морам да нагласим је да и ове износе сваке године увећавамо па ће тако бити и од јануара наредне године. Такође немојте заборавити и да све новорођене бебе добијају аутоседишта а њихови родитељи обуку за монтажу истих у Црвеном крсту Ужице”.

Уз захвалност, родитељи су истакли да им подршка града много значи, како у погледу овог пријема тако и свих осталих мера чији су корисници.

Вељко Маринковић рођен је 9. октобра у 5.14 часова и треће је деце у породици, док је Валентина Челиковић рођена у 9.42 часова и друго је дете у породици.