Пријем ђака првака
31/08/2020

Пријем ђака првака

Прваке у Oсновној школи „Нада Матић“ поздравила је градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић и пожелела им срећан почетак нове школске године са молбом да се придржавају свих мера да би сачували себе и своје другаре.

Градоначелница Ужица др Јелена Раковић Радивојевић поздравила је ђаке прваке у Основној школи “Нада Матић”

“Почиње још једна нова школска година у сасвим другачијим околностима када је наша земља у епидемији корона вируса, а то је и прави тренутак да ви, сви ђаци прваци, постанете пре свега одговорни од овог момента, како према себи, тако и према свим у свом окружењу. Ђаци прваци, данас сте закорачили у свет образовања, корачајте храбро искористите сваки дан да научите нешто ново, да савладате нове вештине. На крају није ни важно какве ћете оцене добијати, важно је да одрастете у поштене, праве и вредне људе. Једнога дана када одрастете немојте да заборавите свој град, дођите, будите ту и учините да он и тада буде још много лепши и бољи него што је данас. А када научите прва слова, пишите нам шта би сте волели да буде у нашем граду, да бисте ви имали спокојно одрастање и школовање.”

Бранислава Јовичић директорка ОШ “Нада Матић” истакла је да се поступа у складу са прописима и упутствима која су добијена од Министарства просвете и кризног штаба.

“Забрањено је организовање приредби тако да смо наше првачиће ове године дочекали у нешто другачијим околностима. Ђаци долазе према утврђеном распореду, на пола сата долазе ђаци и родитељи да се упознају са учитељима. По први пут не улазе у школу да виде свој простор где ће боравити наредне четири године”-навела је директорка и додала да је ове године у ОШ “Нада Матић” уписан 91 ђак првак, укупно пет одељења, четири одељења у матичној школи и једно одељење у издвојеном одељењу школе у Гостиници.

“Ученици од првог до четвртог разреда организовани су тако да увек похађају наставу у преподневној смени. Одељења се деле на А и Б групе по азбучном реду и следеће седмице се ротирају по сменама. Ученици од петог до осмог разреда су такође подељени у А и Б групе. Понедељком, средом и петком у школу иде А група, за то време Б група прати онлајн наставу и иде у школу уторком и четвртком, следеће седмице групе се ротирају.

Директорка је напоменула да је пре почетка школске године вршено анкетирање родитеља, да ли њихова деца желе да иду у школу или да прате онлајн наставу: “Веома мали проценат родитеља се изјаснио за праћење наставе на даљину. Деца која буду пратила наставу од куће долазиће у школу да раде контролне задатке, да одговарају и да поправљају оцене.”