Пријаве за упис деце у ужичке вртиће преко портала Е - управа до 20. маја
12/03/2021

Пријаве за упис деце у ужичке вртиће преко портала Е – управа до 20. маја

Пријем захтева за упис деце у Предшколску установу Ужице преко портала е-управа званично је почео и трајаће до 20. маја. Захтеви се подносе искључиво електронским путем, а родитељи којима је потребна помоћ могу се обратити надлежној служби у простору вртића Полетарац или Градској управи поручили су Веселинка Јовановић директорка Предшколске установе Ужице и Ратко Трмчић члан Градског већа.

“Пријем захтева се врши преко портала е-управа и родитељи пријавом на тај начин неће морати да прибављају извод из матичне књиге рођених за децу и неће морати да доносе потврду о запослењу, већ ће се аутоматски прибављати”, каже директорка Предшколске установе Ужице Веселинка Јовановић.

За децу самохраних родитеља, децу жртава насиља у породици, децу са сметњама у психофизичком развоју или децу из породица које користе неки облик социјалне заштите предшколска установа је у могућности да прихвати пријаву електронским путем, али је потребно је да родитељи поднесу релевантну документацију, односно потврду од надлежне установе. Као и до сада све информације родитељи могу добити и телефоном или на званичној страници вртића.

На располагању родитељима су и надлежне службе у Градској управи, истакао је Ратко Трмчић члан Градског већа.

“Град Ужице има једанаест вртића и сви знамо да је то недовољно и добро је што је тако, потребно је проширити капацитете како би сва деца могла да буду смештена. Тренутно се ради пројекат за вртић код Медицинске школе капацитета око 170 места, док је пројекат проширења вртића Невен спреман и надамо се да ће ускоро бити добијена средства за њега”, каже Трмчић и подсећа да 1. априла почиње упис деце у први разред, који се такође може обавити електронским путем.

Директорка је навела да ће од 01. до 15. јуна бите извршен пријем деце у Предшколску установу, након чега ће бити објављени спискови примљене деце у сваком од вртића.

“За два објекта, вртиће Полетарац и Невен, родитељи ће моћи да конкуришу за децу која до 01. септембра пуне годину дана са примљеном ММР вакцином, а за остале вртиће родитељи ће моћи да конкуришу ако дете до 01. септембра пуни 15 месеци.”

Све објекте Предшколске установе Ужице похађа 2 123 деце, али услед актуелне епидемиолошке ситуације од јануара у вртиће долази од 55 до 60 одсто њих.