Приходи од продатих карата у градском превозу већи него прошле године
31/01/2018

Приходи од продатих карата у градском превозу већи него прошле године

Након спроведеног тендера нови градски превозник у Ужицу, од октобра 2015. године је Бечеј превоз. На овај начин добијена је повољнија цена превоза, чиме је остварена уштеда у буџету од око 500.000 евра у односу на претходни период.

Директор јавног предузећа „Ужице развој“ Никола Максимовић је истакао да је ово предузеће урадило нови тарифни систем и нову мрежу линија јавног градског и приградског превоза, који су се показали јако добро, чиме се повећао број путника, корисника превоза.

“Приход од продатих карата у 2017. године већи је за 5 милиона динара у односу на 2016. годину што је још један показатељ да грађани Ужица чешће користе јавни градски превоз него претходних година”, рекао је Максимовић и додао да је одлуком градског руководства омогућено да пензионери који нспуњавају одређене критеријуме добију повластице за коришћење јавног градског превоза.

“У наредном периоду покушаћемо да побољшамо квалитет услуге и да повећамо број полазака и број линија”, истакао је директор Никола Максимовић и додао да је ЈП „Ужице Развој“ у току 2014. године добило надлежност над услугом јавног градског и приградског превоза путника на територији града Ужица и обезбеђивањем пријема и отпреме путника на аутобуској станици и стајалиштима у јавној својини Града Ужица, као и саобраћајним објектима који се користе у тим врстама превоза.