При крају радови на асфалтирању Бановског пута у Дрежнику
30/05/2018

При крају радови на асфалтирању Бановског пута у Дрежнику

У току су радови на асфалтирању Бановског пута у Дрежнику. По речима мештана ове месне заједнице овај пут је некада био главна саобраћајница и веза општина Нова Варош, Чајетине, Ужица и Пожеге. Изградњом модерних саобраћајница овај пут је постао мање фреквентан, па се последњих деценија није улагало у његово одржавање.

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић и члан Градског већа Владимир Синђелић при обиласку радова на асфалтирању Бановског пута

При обиласку радова на деоници пута која се граничи са Општином Пожега, градоначелник Ужица Тихомир Петковић је рекао: “Пројекат реконструкције Бановског пута је пројекат о коме се са мештанима који овде живе прича већ преко 20 година. Град Ужице је у последњих неколико година прешао са речи на дела и започео реконструкцију ове мештанима важне саобраћајнице. Протекле године смо урадили 670 метара на самој граници са општином Пожега, а данас завршавамо и другу деоницу дугу 1050 метара у наставку. Одмах по завршетку ове деонице коју гради ЈКП “Нискоградња”, радиће се још 430м асфалта, с тим што ће извођач радова на тој деоници бити фирма “Транскоп”.

Радови на асфалтирању Бановског пута

“Вредност прошлогодишњих радова које је Град Ужице у потпуности финансирао из буџета, је око 2,5 милиона динара, а укупна вредност завршених радова на деоници Бановског пута чије се асфалтирање тренутно завршава је око 4,6 милиона динара. Након завршетка радова на деоници коју гради “Транскоп” преостаје да се асфалтира још око 600м како би Бановски пут на територији МЗ Дрежник био у потпуности реконструисан”, рекао је Петковић.

И друге месне заједнице са територије града Ужица, преко којих такође прелази Бановски пут, Скржути и Равни, издвојиле су средства у свом буџету за реконструкцију ове саобраћајнице.

Мештанин села Дрежник, Ратко Даничић

Ратко Даничић, мештанин села Дрежник и председник режијског одбора за изградњу Бановског пута је истакао да је реконструкција на овом путу која је чекана неколико деценија веома битна за опстанак младих на селу и рекао да ће у великој мери олакшати живот мештана Дрежника али и суседних села.