Презентован пројекат реконструкције Здравственог центра Ужице
31/01/2022

Презентован пројекат реконструкције Здравственог центра Ужице

У присуству представника Здравственог центра и Опште болнице Ужице, ЈП “Ужице развој” и Града Ужица фирма “Сет Шабац” презентовала је пројекат реконструкције Здравственог центра Ужице. Пројекат је приказан у 3Д формату, тако да су присутни имали прилику да виде како ће после комплетне реконструкције изгледати овај болнички комплекс.

За среду 2. фебруар заказан је састанак Комисије за планове у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, где би требало да буде усвојен урбанистички пројекат за комплетну реконструкцију Здравственог центра и Опште болнице Ужице.

Након усвајања урбанистичког пројекта стичу се услови за подношење захтева за локацијске услове и израду пројекта за грађевинску дозволу.

Подсетимо, реконструкција и доградња Здравственог центра и Опште болнице Ужице један је од највећих пројеката који ће кроз четири године бити реализован у Ужицу. Сама вредност радова која је процењена на око 80 милиона евра и рок од четири године довољно говоре о обиму радова који ће бити изведени. Ово практично значи да ће цела болница бити реконструисана, а биће изграђено и нових седам до десет хиљада квадратних метара. Када радови буду завршени Здравствени центар Ужице ће, како је најављено, добити статус Клиничко болничког центра.