Преминуо директор Здравственог центра Ужице Прим. др Милош Божовић
13/11/2021

Преминуо директор Здравственог центра Ужице Прим. др Милош Божовић

Синоћ је у Ужицу преминуо директор Здравственог центра Ужице, Прим.др Милош Божовић, у 59. години живота.

Доктор Божовић завршио је Стоматолошки факултет у Београду, специјализацију из максилофацијалне хирургије завршио је 1995. године у Београду. Звање примаријуса стекао је 2012. године. Од 1995. до 1998. године налазио се на челу Одсека у служби ОРЛ и МФХ, након чега је до 2000. године обављао функцију заменика директора Опште болнице Ужице. На место директора Здравственог центра Ужице именован је 15.априла 2011. године.

Доктор Божовић је био члан Европског  Удружења краниофацијалних хирурга, Удружења максилофацијалних хирурга Србије и члан Скупштине стоматолошке коморе. Аутор је више радова из своје области који су презентовани на нашим и страним конгресима. Био је активни учесник и аутор више поглавља у изради међународне YUSAD студије, која је званични уџбеник на последипломским студијама Медицинског факултета у Београду.

У последњих десет година колико је био на челу Здравственог центра Ужице дао је велики допринос у развоју свих установа које су под окриљем Здравственог центра, њиховој модернизацији и опремању, усавршавању стручног кадра, са циљем да установа на чијем челу је био добије статус Клиничко болничког центра.

О месту и датуму сахране Прим.др Милоша Божовића јавност ће бити благовремено обавештена.