Премијерка Ана Брнабић: Ужичка привреда добар пример за целу Србију
12/02/2018

Премијерка Ана Брнабић: Ужичка привреда добар пример за целу Србију

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић боравила је данас у Ужицу. Премијерка је након обиласка погона Ваљаонице бакра у Севојну присуствовала састанку са менаџментом фабрике, руководством Града Ужица и представницима градске општине Севојно.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић у Ваљаоници бакра у Севојну

Председница Владе је навела ужичку привреду као добар пример да се економија Србије заснива на локалном економском развоју и на локалној привреди и истакла спремност Владе да уз напоран и посвећен рад доведе директне стране инвестиције у град Ужице и градску општину Севојно.

Када је реч о путној инфраструктури која би знатно утицала на даљи развој златиборског округа, премијерка је истакла да ће до средине ове године бити отворена за саобраћај и деоница Коридора 11 од Обреновца до Љига и да након тога креће изградња деонице Прељина – Пожега. Упоредо са овим радовима радиће се на повезивању Коридора 11 са Коридором 10, односно на реализацији моравског Коридора од Прељине до Појата.

Премијерка Србије Ана Брнабић на састанку са менаџментом Ваљаонице бакра, руководством Града Ужица и представницима градске општине Севојно

Градоначелник Ужица Тихомир Петковић је истакао значај посете председнице Владе Ане Брнабић и подсетио да је градско руководство у претходном периоду домаћинским односом према буџету Града Ужица успело да затечено стање и минус од 330 милиона динара, колико су у моменту његовог доласка на чело Града износиле доспеле неизмирене обавезе, доведе до тренутног стања када је финансијска ситуација у Граду стабилна.

Премијерка Ана Брнабић на састанку у Севојну са градоначелником Ужица Тихомиром Петковићем и замеником председника градске општине Севојно

“Стабилна финансијска ситуација нам даје могућност да учествујемо на низу конкурса која готово свакодневно расписују министарства, и на тај начин обезбедимо значајна недостајућа средства за најзначајније инфраструктурне пројекте у нашем граду”, рекао је Петковић.

Тема разговора градског руководства и премијерке је била и иницијатива да се у Крчагову на локацији бивше касарне, отвори једно одељење неког од наших најуспешнијих факултета везаног за информационе технологије.