Премијера представе „Боли коло“
12/02/2021

Премијера представе „Боли коло“

Премијера представе „Боли коло“, Димитрија Коканова, у режији Јоване Томић, биће премијерно изведена 14. фебруара на великој сцени Народног позоришта Ужице, са почетком у 19,30 часова.

Ужички глумци се враћају на позорницу премијером представе “Боли коло”. После вишемесечне паузе глумци Народног позоришта из Ужица враћају се свом репертоару и игри пред публиком и – то премијером.

„Боли коло“, као полазну тачку узима стварни догађај, убиство које је убица на друштвеним мрежама објаснио са „Нисам хтео“, претходно указавши на узроке и кривце и одавши почаст убијеној љубави. Биљана Здравковић, Вања Ковачевић, Бранислав Љубичић и Хаџи Немања Јовановић у глумачкој подели играју два пара. Један су високообразована жена, научница и њен партнер, млађи мушкарац из радничке класе, а други моћник сумњивог бизниса и лепотица која ради као фитнес инструкторка и модел. Простори у којима се дешава радња преставе су теретана, сала за физичко, тушеви, мали прозори за воајеризам, најављени су и димни ефекти на сцени.

Кореографију представе потписује Игор Коруга, костимограф је Маја Мирковић, а аутор музике Лука Мејџор.

Премијера ће бити изведена уз поштовање свих препоручених епидемиолошких мера уз обавезно ношење маски свих који улазе у дворану.