Представом "Ролеркостер" почиње XXVII ЈПФ "Без превода"
01/11/2022

Представом “Ролеркостер” почиње XXVII ЈПФ “Без превода”

У Народном позоришту Ужице вечерас ће бити отворен XXVII Југословенски позоришни фестивал “Без превода”. Под слоганом “Парче хлеба, парче неба” фестивал траје до 7. новембра, а традиционално пропратни програм почиње изложбом фотографија Радована Баје Вујовића.

ЈПФ “Без превода” отвориће Атеље 212 из Београда представом “Ролеркостер” у 19.30 часова. Друга фестивалска представа на репертоару је у среду 2. новембра. “Чудо у Шаргану” по тексту Љубомира Симовића у режији Јагоша Марковића изводи Југословенско драмско позориште Београд. Истог дана у оквиру пропратног програма фестивала у 18 часова биће отворена изложба студентских радова Факултета примењених уметности Београд “Простор у предмету – традиција у простору”. У 19 часова у холу позоришта биће отворена изложба “Меша Селимовић-избор докумената”.

У четвртак 3. новембра на Великој сцени игра се представа “Eichmann u Jeruzalemu” а изводи је Загребачко казалиште младих. Народно позориште Ужице наступиће са представом “Месец (дана) на селу”, рађеном по тексту Ивана Тургењева у режији Милана Нешковића у петак 4. новембра. Такође у петак 4. новембра од 17 часова на Малој сцени биће одржан јавни час “Основне и мастер студије позоришне режије” намењен средњошколцима и студентима. У 18 часова у Народној библиотеци Ужице биће представљена монографија “Снежана Ковачевић -Тихи мајстор великог умећа”.

У суботу 5. новембра на репертоару је представа “Југославија, моја отаџбина” копродукција Позоришта Приједор и Гледалишча Копер. Истог дана у 18 часова у народној библиотеци Ужице биће приређена промоција књиге “Како је Фројд постао Фројд”. Градско позориште из Подгорице у недељу 6.новембра извешће представу “Без портфеља”, а фестивал затвара Народно позориште из Београда са представом “Рат и мир” у понедељак 7. новембра.